Kapproing

Kapproing med tradisjonsbåter

TidFredag 19. juli kl 16.30
StedBodø havn – Se oppslag av løypekart
Start, innkomst og vebdepunktMerket med bøye/båt – se løypekart

Påmelding
For båter som bare skal delta i kapproing er siste frist for påmelding satt til fredag 19. juli kl. 1300.
Påmelding kan skje på stevnekontoret på Thon Hotel under stevnet eller på e-post til stevnekontor@kysten-bodo2024.no
Kontoret er åpent 1000 – 2000 torsdag og fredag.
Det konkurreres i bare en klasse. Båtene skal være tradisjonsbåter i tre, nordlandsbåter, spisser, Oselvar-båter eller tilsvarende robare farkoster.
Det må opplyses båtens navn, størrelse, antall roere og kjønn. Startnummer for merking av båtene hentes på stevnekontoret.  Dette festes på akterstavnen – Begge sider.
Båter som skal delta kan settes ut ved Molostua før onsdag ettermiddag. Området foran Molostua er stengt for annen aktivitet fra torsdag morgen. Alt. utsettingsplass er rampen foran gamle Løvold Marina eller på Rønvikleira ved veien ut til Burøya.

Regler for kapproinga
Startlinjen er rett ut fra Næringsbrygge 1.  Brygga er merket med et flagg. Det er oppsatt flagg på kaia foran Redningsskøyta. Start og mållinja er i rett linje mellom disse punktene. Startsignal: pistolskudd

Løypa er som følger
Ut av indre havn med runding mot styrbord utenfor Hurtigbåtkaia, derfra østover langs dampskipskaia og på innsiden av merkebåt.
Deretter lett babord mot neste båt som er rundingsbøye. Denne passeres med sving mot babord og deretter tilbake til merkebåten utenfor Ramsalt. Denne passeres på nytt på innsiden mellom båten og kaia. Deretter mot hurtigbåtkaia med babord sving og inn i indre havn.
Målstrek på samme plass som startlinja.
Bortsett innover i havna for å unngå å hindre bakenforliggende båter.
Skippermøte holdes på fredag kl 0900 i rorbuteltet.
Premieutdeling til beste båt foretas på stevnescenen i Molobukta på lørdag 20.7 kl 1700 Telefon stevnekontor er:  469 64374

Start og Mållinje er ei rett linje 90 grader ut fra RS-kaia og til Næringsbryggga 1. Starter og dommer står på næringsbrygga. Signal for start er avfyring av startpistol.

Løypa er på innsiden – sørsiden av første markeringsbåt.
Rundingsbøye hvor man runder mot babord og returnerer på innsiden av markeringsbåten. Deretter kortest løype til mållinja.
Mållinja er samme som startlinja. Fortsett inn i havna etter målgang for å slippe bakenforliggende båter over linja.