Samseiling til stevnet

I likhet med stevnene i 2006 og 2016 blir det samseiling fra nord og sør inn mot landsstevnebyen.

Samseiling fra nord

Samseilinga fra nord starter med kystkulturdagene i Lødingen,12. og 13. juli. Arrangementet er lagt til Voje, midt i Lødingen Vestbygd.

Mandag 14 juli starter samseilinga mot landsstevnebyen. Kursen settes mot Skutvik, og for mindre båter anbefaler vi et besøk i Straumshavn.

Tirsdag 16. juli anbefaler vi å samles på Nordskot, hvor Steigen kystlag ønsker velkommen.
Kystmuseet er åpent fra kl.18.00 og utover. Kystlaget vil starte opp en eller flere av lagets motorer, bl.a. en 3 HK Wichmann fra 1930.Kystlaget har dessverre ikke kapasitet til å ta på seg noe stort arrangement for de besøkende, men satser på en enkel servering.
På Nordskot er det døgnåpen butikk. Gjestekaia på Nordskot drives av Nordskot Båtforening, og ligger like ved Kystmuseet.
Kontaktperson på Nordskot er leder av Steigen kystlag, Harald Nilsen, mobil 976 95609.

Onsdag 17. juli settes kursen mot Kjerringøy, hvor Kjerringøy kystlag ønsker velkommen til maritimt sosialt lag. På Kjerringøy vi LS 2024 møte opp med en representant som vil orientere om innseilingen til Bodø og hvilken rekkefølge og fortøyningsplass vi har planlagt.Kontaktperson for Kjerringøy treffes på 912 44580.

Samseiling fra sør

Trøndelag Fylkeskystlag sammen med Jøa Kystlag og Folla Kystlag
arrangerer Trøndelagsstevnet på Sør Gjæslingan 11-13 juli.
Der ifra blir det samseiling oppover til Landsstevne i Bodø
Mvh Espen Kalvå Leder Trøndelag Fylkeskystlag  tlf 97067252

På veien opp mot landsstevnebyen anbefaler vi stopp på Klokkergården på Rødøya – mobil 405 96000 eller Støtt Brygge – 400 21212. På Rødøya kan vi anbefale en tur på Rødøyløva.

Alstahaug kystlag inviterer båtene fra sør til ei uformell samling på kystlagets lokaler i Sandnesvågen lørdag 13. juli. Større fartøy vil få anvist plass ved kai Sandnessjøen havn. Kontaktperson: John Kåre Olsen, mobil 481 68283.

Nesna Kystlag inviterer Lørdag 13. juli til pub på Langset-brygga. Fint om båter som kommer til Nesna gir beskjed om ankomst, mobil 414 97614.

Støtt Brygge: De har plass til både store og små båter. Longside-fortøyning og i båser ved flytebrygga ved Støtt Brygge. Butikken på Støtt eer åpen 09-18 med en liten siesta på formiddagen.
Restauranten er åpen for lunch fra 1230 til 1500, og 3-retters middag fra 1730. De ønsker bestilling på middag da det ofte er forhåndsbestilling fra gjester som kommer til Støtt. Hvis det er ønskelig med middag senere på kvelden må dette avtales. De vil gjøre det beste de kan for at alle skal få fortøyningsplass og mat, men ønsker melding om hvem som kommer.
Eva treffes på tlf 40021212.

På Sørarnøy har vi kontakt med Gildeskål Kystlag. Vi har sendt melding til 3 større fartøyer som tilbys fortøyning på Sørarnøy. Vi vet at M/S Granvin har annonsert sin ankomst. Kontaktpersonen er Svein Harald Mortensen på tlf 92445624 eller email sh.short.mortensen@outlook.com.

Også ved dette landsstevnet inviterer folket på Bliksvær til sosialt samvær på Heimbrygga til Faxsen onsdag 17. juli. Det gis informasjon om opplegget for innseilingen til Bodø og fortøyningsplan. Begrenset kaiplass på Bliksvær og større fartøy får ikke plass i Bliksvær. For disse anbefaler vi å samles i Sørarnøy.
Kontaktperson Bliksvær: Arnfinn Johansen tlf. 952 25 402

Torsdag 18. juli koordineres samseiling fra sør og nord inn mot Bodø. Dessverre blir innseilinga mot landstevnebyen uten «Faxsen», som befinner seg på Rognan for en større reparasjon. Detaljer om innseilinga til Bodø blir gitt etter hvert.